Obchodní (služební, business) vízum do Ruska

Obchodní vízum může být jednovstupové nebo dvouvstupové s platností do 90 dnů, nebo vícevstupové s dobou platnosti do 1 roku. V případě žádosti o mnohovstupové obchodní vízum na 1 rok na základě přímého pozvání ruské organizace je nutné předložit kopii předchozího víza, které bylo využito za posledních dvanáct měsíců (může být jakýkoli druh víza, kromě tranzitního) se může na území Ruské federace vyskytovat souhrnně 90 z každých 180 dní.

Všechny uvedené ceny jsou konečné a zahrnují: pozvání, servisní poplatek, konzulární poplatek.

Počet vstupů Maximální délka pobytu Rychlost vyřízení Cena vč. DPH Objednávka
1 30 dní 12 dní 2590,- Kč Objednat
6 dní 2790,- Kč Objednat
3 dny 3790,- Kč Objednat

1

90 dní 12 dní 2790,- Kč Objednat
6 dní 3200,- Kč Objednat
3 dny 4200,- Kč Objednat
2 90 dní 12 dní 2900,- Kč Objednat
6 dní 3600,- Kč Objednat
3 dny 4600,- Kč Objednat
multi 6 měsíců 15 dní 4210,- Kč Objednat
10 dní 4980,- Kč Objednat
multi 12 měsíců 15 dní 4760,- Kč Objednat
10 dní 5750,- Kč Objednat

Dokumenty potřebné k doložení žádosti o vízum

Tyto dokumenty je nutné doložit nejpozději 1 den před podáním žádosti o vízum na konzulát.

♦ Cestovní pas (platný 6 měsíců po návratu z Ruska s volnou dvojstránku bez záznamů)

♦ 1 x fotokopii cestovního pasů (dvojstrana s fotografií)

♦ 1 x fotografii pasového formátu ( kvalitní barevna fotografie 3,5×4,5 cm)

♦ 1 x vyplněný formulář anketa (čeština) online formulář. Anketu v ruském nebo anglickém jazyce vyplníme za Vás.

♦ Cestovní pojištění platné pro území Ruské federace na celou dobu platnosti víza.

♦ POZVANI od ruské právnické osoby. V případě žádostí o mnohovstupové vízum žadatel VŽDY předkládá ORIGINÁL pozvání. (zajistíme za Vás)

 

 

Ruská federace patří stále k největším obchodním partnerům České republiky a českých fírem. Proto do Ruska cestuje pravidelně i nárazově velký počet podnikatelů a zástupců nejrůznějších společností, kteří se svými ruskými partnery projednávají své obchodní vztahy, či hledají nové odbytové trhy nebo možnosti dovozu materiálu, surovin či zboží.

 

Na dlouhodobé či opakované návštěvy obchodního a pracovního charakteru musí mít každý občan ČR služební vízum do Ruska. Služební obchodní vízum do Ruska se vydává při jednorázové služební cestě na dobu od jednoho do dvanácti měsíců. V případech opakovaných obchodních cest to může být až na dobu 24 měsíců.

Obchodní vízum do Ruska se vydává ve čtyřech podtypech.

  • Prvním je obchodní, který musí mít cizinci přijíždějící do státních a komerčních struktur za účelem účasti na schůzích, konzultacích, konferencích, sympóziích a kongresech. Jde o jednání zásadního charakteru na téma ekonomicko-obchodní, nebo je účelem zvyšování kvalifikace či rekvalifikace ve vědeckých zařízeních, v ruských organizacích či zahraničních zastoupeních komerčních, finančních či bankovních struktur.
  • Podtyp komerční je služební vízum do Ruska pro cizince, kteří mají za cíl komerční struktury a řešení konkrétních obchodních otázek jako například podepisování smluv, přítomnost na aukcích, veletrzích apd.
  • Podtyp „řidič“ je pro profesionální řidiče, kteří realizují pravidelnou osobní a nákladní přepravu dopravními prostředky.
  • Podtyp technická obsluha je obchodní vízum do Ruska vydávané cizincům, zařizujícím dodávky, montáže, opravy a technickou obsluhu zařízení, které bylo do Ruska importováno ze zahraničí.

Ať už je účelem vaší služební cesty do Ruska kterákoliv z těchto obchodních aktivit, budete předkládat business vízum do Ruska jak při odletu na letišti v ČR, tak imigrační kontrole při vstupu na území Ruské federace.

Top
Zavolejte nám! +420 777 450 238, +420 727 827 730

Vaše dotazy rádi zodpovíme